
در این مقاله سعی داریم با یک مثال کاملا کاربردی دو شیوه تولید کالا را مرور نمائیم
تعداد بازدید:155
در این مقاله سعی داریم با یک مثال کاملا کاربردی(کارخانه تولید پوشاک ایران جامه ) دو شیوه تولید کالا را به همراه ثبت های مالی آن در نرم افزار حسابداری و بهای تمام شده نوین پرداز مرور کنیم .
مدیر واحد تولید کارخانه بنا به سفارش نمایندگان فروش کارخانه قصد دارد، 400 عدد سی یوشرت مردانه را به روش پیمانکار خارجی ( برون سپاری تولید بصورت اجرتی ) به دو کارگاه چرخ کار و برش کار همکار واگذار کند، وهم چنین برای تولید 250 عدد تیشرت به روش پیمانکار داخلی در یکی از سوله های تولید کارخانه بصورت اجرتی (مبلغ دستمزد بصورت اجرتی برای هر عدد محاسبه شده و در حساب کارگران بخش چرخ کاری و برشکاری و بسته بندی بصورت مستقیم لحاظ می گردد) حداکثرطی مدت یک ماه تولید کند.
🔷 اقلام و اطلاعات ذیل در رابطه با انبار مواد اولیه کارخانه و فرمولاسیون تولید هر یک از کالاهایی که قرار است تولید شود، به شرح ذیل می باشد :
جدول شماره 2 (هزینه های مواد مستقیم + دستمزد مستقیم )برای تولید 1 سویشرت
جدول شماره 3 (هزینه های مواد مستقیم + دستمزد مستقیم ) برای تولید 1 تیشرت
🔷 در پایان مطلوبست تکمیل موارد خواسته شده و تکمیل گزارشات در نرم افزار تولید و بهای تمام شده نوین پرداز
1-تعریف انبار و معرفی کالا ها (مواد اولیه +کالای تولید شده )در بخش کالا نرم افزار
3-تعریف اشخاص و طرف حساب های مورد نیاز
3-ایجاد و تعریف فرمول های تولید در زیر سیستم تولید
4-ثبت اسناد مالی فرایند های تولید سویشرت و تیشرت و بررسی اسناد مالی نهایی
5-ثبت فاکتور به شماره 1200 در تاریخ 20 آبان ماه 97،فروش 100 عدد سویشرت و 50 عدد تیشرت به شرکت پی استار نماینده مشهد
6- مطلوبست گزارش مصرف مواد اولیه ، گزارش بهای تمام شده و تعدادی کالاهای ساخته شده ، گزارش فروش کالای تولید شده و سود حاصل از فاکتور فروش به شماره 1200
1-تعریف انبار و معرفی کالا ها (مواد اولیه +کالای تولید شده )در بخش کالا نرم افزار
در ابتدا باید نام انبارها و کالاها همراه موجودی انبار و مبلغ بهای تمام شده خرید معرفی کرد.
توجه : در تنظیمات انبار توصیه می شود مطابق استاندارد تیک موجودی منفی انبار غیر فعال باشد(در حسابداری انبار هیچ گاه نمی تواند مانده بستانکار داشته باشد)
معرفی کالا ها در گروه بنام مواد اولیه در انبار مواد مصرفی
در پایان باید به معرفی محصولاتی که قرار هست طی فرایند تولید پیمانکار خارجی و داخلی تولید شود بپردازیم.( کاربران محترم دقت داشته باشید با توجه به اینکه هنوز از کالاهای مورد نظر تولید نشده بصورت موقت با بهای تمام شده صفر و بدون تعداد کالاها را معرفی می کنیم تا بتوانیم کالای مورد نظر را در فرمول تولید و حواله تولید استفاده کنیم )
2-تعریف اشخاص و طرف حساب های مورد نیاز جهت حل مساله
دو حساب مربوط به پیمانکار را در گروه پیمانکاران تولید با گروه تفصیلی پیشنهادی پیمانکاران مرتبط با حساب معین هزینه های تولید را تعریف نمائید.
برای ایجاد حساب نماینده فروش مشهد هم از گروه تفصیلی اشخاص و شرکت ها مرتبط با دفتر معین بدهکاران تجاری استفاده نمائید.
××توجه : برای آشنائی کامل با کدینگ حساب ها، به شما کاربران محترم توصیه می کنیم مقالات آموزشی پیاده سازی کدینگ را کامل مطالعه نمائید.
3-ایجاد و تعریف فرمول های تولید در زیر سیستم تولید
جهت راحتی کار با نرم افزار تولید نوین پرداز، در زیربسته تولید وبهای تمام شده ، می توان بصورت نامحدود فرمول تولید تعریف کرد و با استفاده از هر فرمول بهای تمام شده محصول تولید شده را محاسبه کرد. در فرمول تولید علاوه بر ثبت مواد اولیه می توان هزینه های سربار مستقیم و غیر مستقیم را جهت محاسبه بهای تمام شده کالا به فرمول اضافه نمود .همچنین می توان رسید تولید را براساس این فرمولهای از قبل تعیین شده صادر نمود تا به میزان لازم برای تولید محصول نهایی از مواد اولیه کسر شود و به محصول نهایی افزوده شود.
🔷 این روش جهت تسریع در تولید محصولاتی که طبق یک فرمول و با مواد اولیه مشابه، تولید می شوند در نظر گرفته شده و تا زمانی که فرمولی برای آن تعریف نشده، نمی توانید از تولید طبق فرمول استفاده نمایید.پس در این مرحله باید اقدام به تعریف دقیق فرمول های تولید سویشرت وتیشرت طبق اطلاعات اولیه اعلام شده نمود.
از منوی عملیات مرتبط به کالا- تولید - تعریف فرمول تولید ابتدا نام محصول تولیدی را انتخاب نمایید، سپس در قسمت مواد اولیه خط تولید کالای اولیه مصرفی را انتخاب نموده (فی واحد : قیمت میانگین مواد اولیه مصرفی)
همچنین تعداد کالایی که مصرف خواهد شد را وارد نمایید. ( بر مبنای شاخص کالای تولیدی برای فرمول مثلا در این مساله 1 عدد سویشرت مبنای فرمول هست ) و درقسمت نام فرمول تولید یک نام برای فرمول تولید وارد نمایید.
در قسمت هزینه ها نیز می توان مبالغ هزینه دستمزد، هزینه ثابت، هزینه متغیر تولید(هزینه های سربار تولید ) را وارد نمود پس از تأیید و مشاهده پیغام عملیات انجام شد، برای محصول انتخاب شده فرمول تولید تعریف می شود.
فرمول تولید یک عدد سویشرت
فرمول تولید یک عدد تیشرت
🔷 توجه : در فرمول تولید تیشرت به روش پیمانکار داخلی با دو عامل هزینه سرکار داریم : دستمزد مستقیم و سربار کارخانه
🔷 توجه : کاربران محترم به تنظیم دقیق انبار های مواد اولیه و انبار فروش کارخانه هنگام تعریف فرمول دقت داشته باشند،تفکیک دقیق انبار ها در حسابداری کارگاه ها و کارخانجات تولیدی امری توصیه شده می باشد،که به تهیه گزارشات دقیق کالا (مصرفی و تولیدی)کمک زیادی می کند.
4- ثبت اسناد اتومات فرایند های تولید سویشرت و تیشرت و بررسی اسناد دوبل نهایی
در قدم اول تولید 400 عدد سویشرت مردانه را به روش پیمانکار خارجی ( برون سپاری تولید بصورت اجرتی ) را ثبت کرده و گزارش می گیریم.
ابتدا با استفاده از فرمول تولید رسید تولید 400 عدد سویشرت را ثبت می کنیم.
🔷 توجه : در فرم صدور رسید اتومات تولید امکان تعدیل اتومات حسابها در صورت نیاز و در زمان ثبت رسید تولید امکان پذیر می باشد. همچنین می توان میزان مصرف شده از مواد اولیه و هزینه های صرف شده برای تولید تعداد محصول نهایی را در رسید تولید مشاهده و در صورت نیاز آن راویرایش نمود. همچنین می توان رسید تولید را بصورت کاملا دستی و بدون نیاز به فرمول تولید ثبت نمود
بر مبنای فرمول تولید بهای تمام شده هر واحد محصول سویشرت 890،000 هزار ریال می باشد.هم چنین در فرم رسید تولید میزان مصرف ریالی و تعدادی هر یک از مواد اولیه مشاهده می شود.در جدول دوم رسید تولید هزینه های دستمزد مربوط به دو کارگاه برش کاری و چرخکار در حساب بستانکار هر یک از حساب ها لحاظ شده است .
فرم نهایی رسید تولید 400 عدد سویشرت (همان طور که مشاهده می کنید رسید تولید به عنوان یک سند اتومات به شماره سند 233 در سیستم اسناد حسابداری نوین پرداز قابل دسترسی می باشد)
بعد از ثبت رسید تولید به موجودی انبار فروش کارخانه 400 سویشرت با قیمت فی کاردکس 890،000ریال به ارزش تجمیع ریالی 356،000،000 موجود می باشد،که منطقا این فی بهای تمام شده مبنای محاسبه قیمت فروش محصول برای مدیر واحد فروش شرکت می باشد.
در تصویر زیر تصویر سند دوبل مالی رسید تولید شماره 3 را مشاهده می نمائید.در سند زیر کالای ساخته شده به عنوان آرتیکل بدهکار سند با آرتیکل های بستانکار مواد مستقیم +دستمزد (اجرت پیمانکار) تراز می باشد.
در قدم بعدی تولید 250 عدد تیشرت به روش پیمانکار داخلی در یکی از سوله های تولید کارخانه بصورت اجرتی (مبلغ دستمزد بصورت اجرتی برای هر عدد محاسبه شده و در حساب کارگران بخش چرخ کاری و برشکاری و بسته بندی بصورت مستقیم لحاظ می گردد) را ثبت کرده ،و گزارش می گیریم.
مواد مصرف شده در رسید تولید شماره 4
هزینه های مستقیم دستمزد + سربارکارخانه تولید تیشرت
نمونه چاپ شده رسید تولید نهایی
در تصویر زیر تصویر سند دوبل مالی رسید تولید شماره 4 را مشاهده می نمائید.در سند زیر کالای ساخته شده به عنوان آرتیکل بدهکار سند با آرتیکل های بستانکار مواد مستقیم +دستمزد (اجرت پیمانکار) + سربار کارخانه تراز می باشد.
ثبت فاکتور فروش به شماره 1200 در تاریخ 20 آبان ماه 97،فروش 100 عدد سویشرت و 50 عدد تیشرت به شرکت پی استار نماینده مشهد (مدیر فروش تصمیم گرفت 40% سود بر مبنای قیمت تمام شده کالا را در قیمت گذاری فروش لحاظ کند یعنی به عبارت قیمت فروش کالا های تولیدی : بهای تمام شده کالا +40% بهای تمام شده کالا = قیمت فروش کالا به بازار )
در ابتدا قبل از ثبت فاکتور از طریق صفحه کالا مطابق تصویر زیر بر اساس نرخ مطرح شده می توانیم به کمک قابلیت قیمت گذاری اتومات برنامه نوین پرداز ،قیمت ها را محاسبه کرد.
با انتخاب گزینه قیمت کالا زیر منو ثبت ومشاهد قیمت کالا ها جداول مربوط به قیمت گذاری و نمایش سطوح فروش بالا می آید.همان طور که در کادر سبز رنگ مشاهده می کنید می توانیم با اعمال 40 درصد سود و 10،000 ریال کسر ریال اتومات فرایند قیمت گذاری اتومات را انجام دهیم.
لیست کالا ها بعد از اعمال قیمت گذاری ها
فاکتور فروش مورد نظر به شماره 1200 در تاریخ 20 آبان با قیمت های مصوب صورت مطرح شده.
در پایان به بخش پایان مسئله می پردازیم و تهیه گزارشات هست
گزارش مصرف مواد اولیه
گزارشات کاردکس کالا مصرف شده در انبار
کاردکس مربوط به کالا های تولید شده
مشاهده سود ناویژه فروش کالا از بخش گزارشات تجمیعی فروش با فعال سازی فیلتر گروه کالا و انتخاب گروه مورد نظر
مشاهده سود ناویزه فروش -میزات تعدادی و ریالی فروش برای کالای های تولید شده در مسئله مطرح شده
کاربران محترم نرم افزار حسابداری نوین پرداز به این نکته مهم توجه داشته باشند،که گزارشات متنوع و مختلفی در بخش گزارشات عمومی برای انبار و کالا از نرم افزار قابل استخراج می باشد.
امیدوارم که این مقاله آموزشی هم مورد استفاده شما کاربران محترم قرار گرفته باشد و شما با نحوه استفاده از زیر سیستم تولید در نرم افزار حسابداری نوین پرداز آشنا شده باشید.با ادامه مقالات آموزشی نرم افزار حسابداری نوین پرداز با ما همراه باشید.